Sportmassage

Heb je last van spierpijn of gespannen spieren dan geeft een massage vaak uitkomst.

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding, het afvoeren van afvalstoffen en het verbeteren van de toevoer van zuurstof.

Sportmassages worden gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure zorgt een sportmassage voor een beter herstel.

Hoe werkt een sportmassage

Tijdens een sportmassage wordt er stevig en diep gemasseerd, waarbij bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit de spieren worden gehaald. Een sportmassage kan daardoor soms niet prettig aanvoelen. Een sportmassage is doelgericht, dus u wordt alleen gemasseerd op basis van uw klacht.

Voor wie is een sportmassage?

In principe is een sportmassage bedoeld voor mensen die vaak sporten. De massage kan echter ook geschikt zijn voor een niet-sporter. De sportmassage heeft namelijk ook een ontspannende werking op het hele lichaam. Voor mensen die klachten hebben door overbelasting, stress, of een verkeerde houding kan de massage daarom ook heel nuttig zijn.

Heeft u een blessure of andere lichamelijke klachten, dan is het belangrijk dat u voor een diagnose eerst langs uw huisarts of fysiotherapeut gaat.

Hoelang duurt een sportmassage

Een massage behandeling duurt 30 – 60 minuten, afhankelijk van uw behoefte.

 

 

foto charlene

Charlene de Gooijert

Masseuse & nagelstyliste